Avstrija, april 2021

Socialna stanovanjska služba v Welsu z zagotavljanjem osnovnih potrebščin podpira brezdomce in tiste, ki jim grozi, da bodo postali brezdomci. Gre za varen prostor, proč od ulice. Ljudje si lahko vzamejo čas za sprostitev, druženje, osvežitev in prejmejo okusen obrok. Poleg zagotavljanja osnovnih potrebščin, center nudi tudi strokovno svetovanje in informacijske storitve za tiste, ki potrebujejo pomoč.

V januarju 2021, smo stopili v stik s centrom in predlagali, da zanje pripravimo topel obrok enkrat na mesec. Vendar je bila, zaradi pandemije COVID-19, kuhinja centra omejena samo na svoje osebje. Zato smo morali približno petdeset obrokov pripraviti na zasebni lokaciji.

Na spletu smo vse kar najbolje načrtovali in poskrbeli zato, da smo med pripravo upoštevali COVID-19 zdravstvene in varnostne zahteve, z namenom, da bi poskrbeli za varnost vseh.

Za to priložnost smo skuhali nekaj zelja, kitajsko zelje, korenje in čičeriko, delno pridobljeno iz lokalnih kmetij. Skupaj z rezanci smo to postregli kot glavno jed. Za sladico smo pripravili lešnikovo kakavovo pecivo z vanilijevo kremo.

Ko smo vprašali za povratne informacije, nam je vodja storitve odgovoril: »Hrana je bila slastna, posebno pecivo, ki je pričaralo nasmeh na obraze vseh.«