Hrvaška, april 2021

Konec decembra 2020 so močni potresi prizadeli nekaj mest blizu Zagreba. Od takrat dobrodelne organizacije pomagajo ljudem, ki so utrpeli škodo.

En izmed naših prostovoljcev je že bil na lokaciji. Poznal je ljudi, ki so organizirali prostovoljsko delo, zato smo z lahkoto stopili v stik z njimi, ter se dogovorili za datum našega prihoda.

Na nedeljsko jutro, 24. aprila, smo prispeli v majhno mesto Glina. Spoznali smo predstavnico dobrodelne organizacije in jo vprašali kakšne so potrebe tisti dan. Povedala nam je, da bi bilo v veliko pomoč, če bi lahko razvrstili podarjena oblačila, ki jih bodo razdelili v ponedeljek.

V sprejemnem območju navadno vlada precejšnja zmešnjava, saj jim primanjkuje časa za pospravljanje in organizacijo stalnega dotoka donacij, ki pritekajo iz vseh koncev države. Zato je bila naša pomoč pri razvrščanju zelo cenjena.

Z velikim veseljem smo prevzeli to nalogo. Razdelili smo se po šotoru in pričeli z razvrščanjem. Nazadnje se je neurejen šotor spremenil v organizirano butično trgovino. Nov red je prinesel nekakšen mir. Ko je prostor obiskala predstavnica, je bila navdušena nad delom, ki smo ga opravili.

Tako smo bili zatopljeni v delo, da smo na neki točki nenadoma opazili, da je bilo vse razvrščeno in, da so vse police polne. Kmalu po tem, je prišla predstavnica ter nas obvestila, da bodo počasi zaključili z delom in, da lahko tudi mi.

Pozneje zvečer smo prejeli sporočilo od enega izmed organizatorjev dobrodelnosti:
»Želim se vam zahvaliti za pomoč, povedali so mi, da ste ogromno naredili. Najlepša hvala. Pozdrav vsem in pokličite, če karkoli rabite.« To sporočilo hvaležnosti je bilo kot »češnja na vrhu« dneva, ki je bil nagrajujoč že sam po sebi.

Resnično smo hvaležni za to priložnost in se veselimo naslednje, ko bomo lahko služili ljudem v stiski.