Izrael, marec 2021

V februarju so naši prostovoljci sodelovali z upravo kluba starejših, Društva upokojencev, da bi družinam upokojencev podarili več kot sto daril s sladkarijami. Usklajevali smo dve sočasni razdeljevanji v mestu Arad. Starejši, ki živijo v neposredni bližini kluba, so darila prevzeli osebno. Za tiste, ki živijo daleč, smo darila dostavili v skladu z varnostnimi pravili, brez vstopanja v domove in z ohranjanjem razdalje.

Priprave na projekt so potekale gladko, hitro in urejeno. Zbiranje vseh daril je potekalo v stanovanju družine enega izmed prostovoljcev.

Lepo je bilo delati v ekipi in z novimi ljudmi, ki so se nam pridružili. Mladi študentje, družinski člani prostovoljcev in prijatelji, ki z so z nami delili idejo služenja drugim, so z veseljem sodelovati.

V teh težkih časih se upokojenci pogosto počutijo odrezani od vsakdanjega življenja in zaradi pogojev karantenskih ukrepov ne vidijo svojih sorodnikov in prijateljev. Starejše so darila in pozornost zelo ganili in razveselili. Kljub nošenju mask, so se njihove oči ob veselem klepetanju vidno zasvetile. Naša srca pa so bila napolnjena z radostjo dajanja, ko smo jim razdelili darila.