Izrael, april 2021

Za pomoč zavetiščem na našem območju smo stopili v stik z neprofitno organizacijo, ki vzdržuje dve zavetišči v mestu Beer Sheva; eno za ženske, žrtve nasilja v družini in drugo za moške, odvisnike od drog.

30. marca smo obiskali ti dve zavetišči, ob upoštevanju potrebnih varnostnih pravil za COVID-19.

Zavetišče za ženske se je odprlo lansko leto in zdaj tukaj živijo štiri ženske in trije otroci. V zavetišču za moške, ki sprejme dvanajst oseb, je trenutno samo šest moških.

Na našo prošnjo so v upravi zavetišč sestavili seznam potrebnih stvari. Naša skupina je pričela zbirati oblačila in čevlje za odrasle ter otroke, tekstil, kot so zavese in brisače, ter igre za otroke.

Končno je z zbranimi predmeti bilo napolnjenih 13 velikih paketov. Kasneje smo donacije dopolnili z otroško hrano, plenicami in detergentom za perilo.

Po dveh tednih smo vse zbrane in kupljene izdelke predali upravi zavetišča. Presenečeni so bili nad tem, kako dobro so oblačila in vsi drugi izdelki bili organizirani. Posledično, so naše donacije lahko hitro razdelili.

S sodelovanjem pri tem projektu smo spoznali, kako je lahko osnovna pomoč, kot je darovanje blaga, dragocena in potrebna za ljudi. Z veseljem smo služili.