Ukrajina, december 2020

V našem mestu je geriatrična Hiša usmiljenja poimenovana po Sv. Nikolaju. V njej domuje 40 starejših in invalidov. Čeprav zavod podpira mestna občina, je financiranje omejeno. Gostje zelo potrebujejo pomoč. Polovica stanovalcev je priklenjenih na posteljo in potrebujejo posebno nego. Potrebujejo običajne predmete za vsakodnevno življenje: oblačila, čevlje, posteljnino in izdelke za osebno higieno.

Naši prostovoljci so se poučili o potrebah Hiše usmiljenja tako, da so govorili z direktorjem zavoda. Nekaj mesecev smo zbirali posteljnino in oblačila. Nato smo predmete spakirali in jih predali upravi hiše.

Na naše presenečenje, so nam prijaznost vrnili z ročno zapakiranimi vrečkami zeliščnega čaja. Te spominke so nam podarili v znak hvaležnosti za podporo in skrb.

Naša ekipa se je odločila, da bo še naprej pomagala stanovalcem Hiše usmiljenja. Zato so prostovoljci poklicali direktorja zavoda, da pojasni seznam potrebnih predmetov. Tokrat smo kupili in zapakirali hrano, higienske izdelke, plenice za odrasle in medicinsko opremo, nato pa vse predali upravi.

Veselimo se te rastoče priložnosti za služenje.