Poljska, december 2020

Za letno razdeljevanje hrane izbranim družinam v stiski v Pobiedni, smo se odločili za razširitev naših zmogljivosti. To je bila odlična priložnost za uporabo naše nove profesionalne pečice, ki je zelo primerna za pripravo pic, piškotov in majhnih kolačev.

Po izračunu vseh potrebnih sestavin in načrtovanju logistike, smo bili pripravljani za proizvodnjo.

Ves december je bil osredotočen na dobrodelnost – peko piškotov, pic in kolačkov, ter šivanje božičnih nogavic iz filca, ki bi jih napolnili s sladkarijami za otroke.

Poleg škatle z osnovnimi živili in gospodinjskimi potrebščinami, ter sadja in zelenjave, delno iz zimske shrambe LCP-ja, je vsaka oseba prejela pico, kolaček, vrečko piškotov in za vsakega otroka še božično nogavico, napolnjeno s sladkarijami.

Skupaj je darila prejelo 90 ljudi, kot so starejši in družine v finančni stiski. Zaradi ukrepov ob pandemiji COVID-19, smo se odločili, da jih dostavimo neposredno na dom vsake družine.

Župan vasi Pobiedna se je skupaj z enim izmed prejemnikov pomoči prostovoljno javil, da nam pomagata najti vse naslove. Vsaka družina je bila vnaprej obveščena, da bomo v času kosila prinesli tople pice, tako da jim tistega dne ni bilo treba kuhati.

Vsi so iskreno cenili dodatna prizadevanja iz naše strani. V času dostave, nas je večina ljudi že čakala tako, da so stali pred svojim domom in nam že od daleč mahali. Ko smo videli njihove vesele in hvaležne obraze, smo čutili, da smo ena velika družina in del vasi.

Darila smo dostavili tudi v Dom za brezdomce v Leśni, v Dom starejših v Mirsku in družini, ki jo je prizadel požar. Skupno smo, v sklopu dobrodelne aktivnosti v mesecu decembru, pripravili in razdelili približno 6,800 piškotov, 180 pic in 350 kolačkov. Pečica je vsekakor odlično opravila svoje delo!