Benelux, december 2020

De Fontein je neprofitna organizacija, del združenja Order of Malta (Malteški red) in deluje kot ‘hiša čistoče’ za ljudi v stiski in brezdomce. Medtem, ko je njihova obleka v pranju, se lahko uporabniki stuširajo, pojejo juho in prejmejo prvo pomoč, če jo potrebujejo. Prostovoljka iz skupine v Gentu je zadolžena za nego stopal pri De Fontein, kjer opravlja medicinsko pedikuro vsak torek zjutraj.

Po posvetovanju z odgovornimi pri De Fontein, smo se odločili ponuditi pakete za “ohranjanje toplih stopal’’. Vsak tak paket bi vseboval par podloženih vložkov za čevlje in kozarček hranilne kreme za stopala. Kupili smo blazinice za stopala in sami pripravili veliko kreme za stopala s karitejevim maslom, orehovim oljem, oljem baobaba in oljem čajevca. Karitejevo maslo je bilo nekaj posebnega. Z nakupom v sklopu lokalnega belgijskega projekta, smo na koncu podprli še žene v Burkini Faso.

Vsakemu paketu smo dodali vizitko z napisom “Veliko zdravja’’ v šestih različnih jezikih: nizozemskem, francoskem, angleškem, romunskem, arabskem in slovaškem. Večina uporabnikov storitev organizacije Fontein govori te jezike.

Prostovoljka organizacije iz Genta, zadolžena za nego stopal, je 22. decembra izročila naše pakete organizaciji De Fontein, kjer so bili te donacije zelo veseli.

Po naključju je tistega dne v Gent (v Ližu in Bruslju so tudi hiše čistoče) prišel glavni koordinator iz De Fontain. Izkoristili smo priložnost in mu dali nekaj paketov tudi za hišo čistoče v Bruslju.