Avstrija, od julija 2020

Prostovoljci Know Thyself as Soul Feldkirchnen dvakrat mesečno razdelijo pakete s hrano ljudem v stiski, ki živijo na območju Feldkirchna. Pakete s hrano pripravlja Tafel, projekt Rdečega križa, v katerem zbirajo kakovostne presežke hrane pri različnih dobaviteljih in jih ponujajo na lokacijah skladišč. Ljudje v stiski lahko tam paket dvignejo.

V času zaprtja zaradi Covida-19 ni bilo več možno prevzeti paket – namesto tega smo uvedli dostavo.

Med poletjem, po obdobju zaprtja, se je mestni svetnik v Feldkirchnu odločil za nadaljevanje direktne dostave ljudem, ki sami ne morejo dvigniti paketa s hrano v skladišču.

Od julija dalje sodelujemo pri tej pomoči; s privatnim vozilom dvigamo pakete v skladiščih Rečega križa in jih dostavljamo približno petnajstim gospodinjstvom v mestu Feldkirchen in okoliških vaseh.

Seveda ves čas ravnamo v skladu z zdravstvenimi in zaščitnimi zahtevami Covid-19 tako, da se držimo predpisane razdalje ter nosimo maske in rokavice za enkratno uporabo.

Reakcije ljudji pri prevzemu paketa so različne – od preprostega “hvala” do velikega veselja s solzami v očeh. Resnično cenimo to priložnost, da lahko pomagamo ljudem v stiski.