Ukrajina, avgust 2020

Z Reintegracijskim centrom za brezdomce v Sumyu smo se prvič seznanili preko telefonskega pogovora. Direktor nam je povedal o njihovih potrebah. Izvedeli smo, da je v centru dnevno nastanjenih do šestdeset gostov, od katerih so nekateri stalni prebivalci, drugi pa samo prenočijo. Starost gostov se razlikuje od mlajših do starejših generacij, večinoma moških. Tudi razlogi zakaj so tukaj so različni. Prebivalci najbolj potrebujejo higienske izdelke, zdravila in hrano.

Ko smo se poučili o njihovih potrebah, smo se v organizaciji odločili, da pomagamo centru. Naloge smo si razdelili med sabo in se lotili dela. V času dobrodelnega dogodka je v centru bilo približno trideset gostov. Nekateri so bili starejši in so potrebovali plenice.

Nakupili smo izdelke za osebno higieno, vključno s šestdesetimi britvicami za britje, plenicami za odrasle in zdravili. Po pripravi škatel, so piko na i dodale voščilnice z lepimi željami. Uživali smo v priložnosti, da sodelujemo in služimo drugim.

Dostavo je izvedla ekipa naših prostovoljcev, ki je naložila škatle in jih odpeljala v Reintegracijski center za brezdomce. Osebje in gostje centra so nas pozdravili z veseljem in hvaležnostjo za takšno pomoč.