Ukrajina, oktober 2020

Prostovoljci Know Thyself as Soul v Chernovtsyu so ponudili podporo prebivalcem mestne psihiatrične bolnišnice. Stopili smo v stik z upravo bolnišnice, da bi izvedeli kakšne so njihove potrebe. Oblikovali smo skupino prostovoljcev in se nato organizirali v manjše skupine. Vsaka skupina je opravljala različne naloge: komuniciranje z vodstvom bolnišnice, nakup, zbiranje in priprava izdelkov ter dostava donacij.

V tej bolnišnici je šestdeset bolnikov z različnimi diagnozami, ki potrebujejo stalno oskrbo. Potrebujejo veliko higienskih izdelkov in posteljnine. Naše prostovoljce smo obvestili o dobrodelnem dogodku zbiranja posteljnine in brisač. Predmete so pripeljali na zbirno mesto in celo poslali po pošti. Druga skupina naših prostovoljcev se je osredotočila na nakup higienskih izdelkov. Zbrali so deset paketov plenic za bolnike priklenjene na posteljo, ter vrečke s pralnim praškom in milom.

Ko so bili vsi predmeti pripravljeni, smo vse spravili v škatle. Naša ekipa se je zunaj srečala z vodstvom bolnišnice, kjer smo jim predali škatle. Tako prostovoljci kot zaposleni so spoštovali socialno distanco ter nosili maske in rokavice. Te navidezne fizične ovire nam niso preprečile, da bi uživali v prisrčni dobrodošlici in se drug drugemu zahvalili.