Ukrajina, julij 2020


Nadia, reintegracijski center za brezdomce v Khersonu, je po le šestih mesecih delovanja, potreboval podporo. Takoj smo se vključili v akcijo. Nemudoma smo poklicali upravo centra, kjer so nam opisali njihove potrebe. Začeli smo z zbiranjem stvari in opreme.


Toda, ali je imel center prostor za prevzem naše donacije? Njihovi skladiščni prostori so bili omejeni zaradi prenove, kar je povzročilo praktični problem. Kot rešitev smo jim poslali fotografije stvari, ki so bile pripravljene za dostavo. V upravi so izbrali najbolj potrebne predmete in dostavili smo jih.


Po prejemu stvari, je uprava izrazila veliko hvaležnost za našo pomoč. Posebej so izpostavili podarjeni prenosni računalnik, ki se je izkazal kot pomemben pripomoček pri njihovih dnevnih dejavnostih poročanja. Ob spoznanju, da smo lahko ponudili resnično pomoč ljudem v stiski, smo začutili val veselja.


Nadaljevali bomo s stalno podporo centru, vsaka dva do tri mesece, odvisno od njihovih potreb. Izkazalo se je kot čudovita izkušnja za vse nas in odlična priložnost služiti drugim!