Ukrajina, december 2019

V 2019 smo izvedli našo prvo obsežno vseukrajinsko dobrodelno akcijo zbiranja oblačil za paciente geriatrične bolnišnice v vasi Strelechie, Harkov. Prostovoljci iz različnih ukrajinskih mest so zbrali približno 150 velikih vreč oblačil. Osebje in uprava bolnišnice so  povedali, da so bile zbrane stvari življenjskega pomena za ljudi, ki potrebujejo pomoč.
Prostovoljci javnega združenja Know Thyself v Harkovu so ob različnih priložnostih zbirali oblačila za paciente geriatrične bolnišnice v vasi Strelechie. Okoli 800 ljudi, ki biva v tej bolnišnici, potrebuje oblačila, posteljnino in obutev.

ŠIRITEV GEOGRAFIJE SODELOVANJA

Tokrat so se akciji zbiranja pridružila še druga mesta v Ukrajini. Pri zbiranju potrebnih predmetov so sodelovali prostovoljci iz drugih centrov, prijatelji in sorodniki, iz velikih mest in majhnih vasi.

RAZVRŠČANJE ZBRANIH PREDMETOV

Ko so zbrali predmete, so prostovoljci v centrih začeli s postopkom razvrščanja. Pomembno je bilo, da to izvedejo pravilno, v skladu s strogimi merili sprejemljivosti oblačil.
Po razvrščanju in pakiranju so bili predmeti na končno preverjanje po pošti poslani v center Know Thyself as Soul v Harkovu. Večina predmetov je izpolnjevala zahteve in le zelo malo oblačil ni bilo sprejetih. Prostovoljce je navdihnilo služenje.
Skupaj je bilo zbranih približno 150 velikih vreč oblačil.

IZROČITEV OBLAČIL BOLNIŠNICI

Več datumov dostave je bilo dogovorjenih z upravo bolnišnice, saj je bilo za dostavo zbranih predmetov potrebnih več potovanj.
Osebje in uprava geriatričnega centra so bili hvaležni tistim, ki so sodelovali v tej dobrodelni akciji. Rekli so, da so bili zbrani predmeti zelo potrebni za njihove prebivalce.

ZAKLJUČNI POVZETEK

To je bil prvi obsežni vseukrajinski dogodek in pomagal nam je spoznati, kako velik vpliv lahko imamo s tem, da pomagamo drugim.
Dogodek nas je združil in v služenju drugim ogrel naša srca.