Poljska, april 2020

Zaradi pandemije COVID-19 in posledičnega družbenega distanciranja, nismo mogli obiskati Dom starejših občanov v Mirsku, da bi izvedli naš glasbeni velikonočni program za stanovalce in, da bi skupaj zapeli poljske pesmi.
Vendar, ko smo stopili v stik s soupravnikom doma, smo izvedeli, da nujno potrebujejo lahke obrazne maske za enkratno uporabo, namesto mask iz tkanin, skozi katere stanovalci težko dihajo, in so zelo neudobne za nosit.
Med pripravo zaprošenih mask, se nam je porodila ideja. Zakaj jim ne bi poslali majhnega darila v obliki domače marmelade iz rdečega ribeza in aronije z jabolkom iz LCP vrta?
Opremljeni z rokavicami in obraznimi maskami, v skladu s higienskimi zahtevami, smo vsak kozarec marmelade razkužili, preden smo jih zapakirali v velike kartonske škatle.
Ker zaradi vladnih predpisov o pandemiji nismo mogli dostaviti dobrot neposredno do doma, je soupravnik prišel v LCP po škatle. Medtem ko smo nosili obrazne maske in rokavice, ter ohranjali zahtevano socialno distanco, smo lahko na kratko razpravljali o trenutni situaciji v domu in njihovih nadaljnih potrebah.