Belgija, December 2019

27. decembra 2019 je Holozofsko društvo Benelux (HSB) v mestu Gent organiziralo popoldne za starostnike. HSB je smelo v ta namen uporabiti sodobno in lepo lokacijo. Sobo smo pripravili z velikim prostorom za sedenje na sredini, kjer so se ljudje lahko družili, jedli in pili, medtem ko so štirje kotički ponujali različne vrste aktivnosti.
V enem kotičku so ljudje izdelovali vabila za zabavo, z raznimi papirji in okrasnimi predmeti. Drug kotiček je nudil okraševanje čajnih lučk s čopiči. Najuspešnejši kotiček je gostil zelo staro in zabavno družabno igro: Pietjesbak. Zadnji kotiček je ponujal oblačila za preoblačenje in spominsko fotografiranje.
Ob prihodu so ljudi pozdravili s praznično pijačo z limono in meto. Medtem, ko smo se nekateri spoznavali ob sladkarijah, kavi in čaju, so drugi začeli ustvarjati vabila za zabavo ali uživali v klepetu.
Medtem je eden od naših prostovoljcev, opremljen s posebno kamero, začel s fotografiranjem. Fotografije smo takoj natisnili in kot spomin izročili gostom.
Gostje so v teh trenutkih zelo uživali in obudili svojega notranjega otroka, ki se je v celoti izrazil z igranjem slavnega Pietjesbak-a!
Med kratkim odmorom ob pijači in torti, je petje tradicionalnih flamskih pesmi, še bolj ogrelo veselo prireditev.
Na koncu, so bila pred slovesom razdeljena majhna darila.
Kljub razlikam v letih, z večino nad 75 let, smo bili vsi videti kot srečni otroci, ki uživajo v skupni igri.