Ljubljana and Nova Gorica, December 2019

V decembru so prostovoljci priredili presenečenje za stanovalce domov za starostnike v Novi Gorici in Ljubljani. Priprava se je dejansko začela med našim slovenskim jesenskim retreatom, kjer se je iz posebne tkanine izdelalo 47 »ptic« in 40 terapevtskih »črvov«
Takšne plišaste živali se uporablja za vadbo in krepitev prstov. Ohraniti njihovo gibljivost, je še posebej koristno pri starostnikih, hkrati pa povečuje koncentracijo in deluje pomirjajoče. »Ptice« in »črvi« so tudi na otip prijetni in izgledajo lepo, kar lahko pri starostnikih ustvari občutek dobrega počutja. Poleg tega se je  pripravilo 37 darilnih paketov s suhim sadjem – jabolka, kakije, slive in fige.
8. decembra 2019, so se prostovoljci zbrali v domu za starostnike v Novi Gorici. Prinesli smo dve kitari in začeli obiskovati stanovalce po različnih nadstropjih, v njihovih sobah, ob tem pa smo jim igrali in peli. Stanovalci so se nam pri petju pridružili. Uro in pol petja, smo zaključili s petjem dveh pesmi na glavnem hodniku, kjer smo tudi razdelili »ptice«. Ob tej izkušnji smo bili vsi globoko ganjeni.
12. decembra 2019 so se prostovoljci zbrali na oddelku za dementne starostnike Doma Tabor. Najprej smo igrali in peli pesmi za približno 20 starostnikov in nekaj zaposlenih, s pomočjo havajskega glasbila ukulele, na katerega smo vadili že nekaj časa prej. Nato so se nam pridružili še trije pevci/glasbeniki iz folklorne skupine, ki so naš program popestrili s harmoniko in dvema mandolinama.

Čez nekaj časa je en prostovoljec povabil v sredino kroga kjer smo sedeli, starejšo žensko in zaplesala sta ob napevu glasbenikov. Kmalu so se jima pridružili še drugi prostovoljci in starostniki. Proti koncu so skoraj vsi stali na nogah in plesali. Potem je eden izmed naših prostovoljcev, oblečen v Božička, vsakemu stanovalcu doma razdelil darilne paketke s suhim sadjem in »črvom«

Ob poznem popoldnevu, smo se stanovalcem in zaposlenim zahvalili za lepo in toplo dobrodošlico, ki so nam jo namenili, ti pa so nas prosili, da se s podobnim programom kmalu spet vrnemo, saj stanovalcem, ki tam živijo prinese prepotrebne trenutke veselja.